El guanyador del Premi Delfí Colomé al Sismògraf

El guanyador del Premi Delfí Colomé al Sismògraf
21/04/2017 Redactor

Aquest migdia durant el festival Sismògraf s’ha pogut veure el primer resultat de la creació Egurra, projecte guanyador del premi Delfí Colomé en la seva primera edició. El guardó, atorgat l’any passat, té l’objectiu de promoure la creació i incentivar la producció en el món de la dansa d’arrel tradicional.

Egurra de la companyia Oriol Escursell revisa la tradició del Ball de Bastons, partint d’una mirada pròpia i particular amb la inquietud de reivindicar la contemporaneïtat de la cultura popular. El projecte va ser destacat pel jurat del premi Delfí Colomé per la seva frescor, així com per la incorporació que es feia de diferents disciplines artístiques com la dansa, la música i el circ en el treball de creació.

En basc, “egurra” significa fusta, material amb el qual es fan els bastons i la txalaparta, les dues eines que han servit de base conceptual a la companyia a l’hora de desenvolupar el projecte: els bastons i el seu ball com a llenguatge escènic i la txalaparta i la seva música com a element sonor de la peça.

Pel fet de ser guanyador del Premi Delfí Colomé, Egurra ha disposat d’una primera etapa de residència a El Graner-Centre de creació del cos i el moviment, on s’ha gestat el que avui s’ha pogut veure al Sismògraf en format work in progres. Seguidament, la companyia tornarà a fer estada a El Graner per enllestir la peça que s’estrenarà oficialment el dia 25 d’agost al Festival Ésdansa de Les Preses. Finalment, a l’octubre, Egurra s’instal·larà a Manresa per formar part de la programació de la Fira Mediterrània, marc en el qual es donarà a conèixer el guanyador de la segona edició.

El Premi Delfí Colomé, amb una dotació de 10.000 euros, va néixer l’any 2016 gràcies a la implicació de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i del Festival Ésdansa, juntament amb la col·laboració de la Fira Mediterrània de Manresa, el Festival Sismògraf d’Olot, la Federació d’Ateneus de Catalunya i El Graner-Centre de creació del cos i el moviment.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*