“El gabinete del Doctor Caligari” amb banda sonora en directe a Aribau Multicines

“El gabinete del Doctor Caligari” amb banda sonora en directe a Aribau Multicines
27/02/2020 Redactor

La sala 5 d’Aribau Multicines acollirà la projecció d’aquest clàssic de l’expressionisme alemany acompanyat de la banda sonora creada i interpretada per Toundra. Una de les obres de cinema mut més famoses de la història torna, gairebé 100 anys després de la seva estrena, acompanyada per la banda madrilenya de post rock instrumental Toundra.

Berlín, 1920. Tan sols uns mesos després de la fi de la Primera Guerra Mundial, s’estrenava El gabinete del Doctor Caligari, una pel·lícula muda i de terror amb una clara vocació pacifista. En ella, el govern militar alemany, representat pel Doctor Caligari, hipnotitza al seu poble, caracteritzat com Cesare, i l’utilitza per a cometre els assassinats més vils.

La força expressiva, la unitat, la disciplina i la cohesió de les seves imatges demostra la superioritat aclaparadora d’una obra composta per un visionari. Robert Wiene va comprendre que el que podia ser explotat eficaçment sobre l’escenari, ho seria encara millor en la pantalla. Els seus decorats exerceixen un paper protagonista i tenen la possibilitat d’elevar els accessoris a la dignitat d’intèrprets.

En la seva estrena es va enfrontar sovint a una incomprensió que va arribar a vegades a la mala intenció, principalment a Amèrica on l’agrupació de productors va mobilitzar als estudiants de Los Angeles perquè impedissin l’entrada del públic a la sala.

Gairebé 100 anys després, aquesta joia pionera de l’expressionisme alemany és reconeguda com una obra que revolucionaria no sols el gènere per la seva estètica ombrívola i la seva estructura narrativa, sinó per ser considerada l’autèntica primera pel·lícula de terror de la història.

Toundra, des de la seva aparició en 2007, s’han convertit en una de les bandes de rock instrumental més importants d’Europa, i ho han aconseguit gràcies a la seva música, que barreja riffs poderosos, belles melodies i intricades atmosferes, i als seus incendiaris directes. Tot això els ha portat a signar un contracte discogràfic amb el segell de Rock Progressiu més important del món, InsideOut, aconseguir el #2 en les llistes de vendes a Espanya, obtenir el reconeixement unànime de la premsa espanyola i internacional i passejar la seva proposta musical, esgotant entrades, per sales d’Europa, Mèxic i els Estats Units, convertint-se en una de les bandes espanyoles que més actua en directe.

El gabinete del Doctor Caligari amb banda sonora en directe de Toundra s’estrenarà el 7 de març a les 22.00 en Aribau Multicines.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*