El Festival Barnasants i el cinema cooperatiu Zumzeig presenten el Cicle de Cinema i Cançó

El Festival Barnasants i el cinema cooperatiu Zumzeig presenten el Cicle de Cinema i Cançó
07/03/2018 Redactor

El Barnasants estrena un cicle de cinema i cançó d’autor els dimecres de març, on es podran veure documentals centrats en les figures de Violeta Parra, Chicho Sánchez Ferlosio, Verdcel i Sílvio Rodríguez, firmats per directors com Ángel Parra i Daniel Sandoval, Fernando Trueba, Laura Vaughan i Alejandro Ramírez Anderson

 

Per primera vegada, el Barnasants presenta un cicle de Cinema i Cançó, que tindrà lloc als Cinemes Zumzeig del barri de Sants, Hostafrancs i La Bordeta del 7 al 28 de març.

Amb aquest cicle de projeccions, el projecte cultural Barnasants reafirma la seva presència al barri que el va veure néixer. Vint-i-quatre anys després de la primera edició celebrada a les Cotxeres de Sants, el Barnasants teixeix noves complicitats amb els espais culturals que han sorgit al barri en els darrers anys. Fruït d’aquestes aliances neix el Cicle de Cinema i Cançó, al Cinema Cooperatiu Zumzeig. Amb l’objectiu d’aprofundir en els contexts on floreix la cançó d’autor i oferir una mirada entre bambolines als moments històrics i els processos creatius de diversos artistes i cantautors, cada dimecres de març s’oferirà una pel·lícula precedida per una presentació.

El 7 de març, vigília del dia de la dona treballadora, es projectarà el film “Violeta más viva que nunca” dedicat a Violeta Parra i realitzat pel fill de l’artista xilena.  La projecció anirà precedida de la presentació de Rusó Sala, cantautora rosinca que s’ha apropat a l’obra de la cantautora Xilena.

El 14 de març serà el torn de Chicho Sánchez Ferlosio, autor cabdal de la cançó popular espanyola de finals del s. XX. La projecció del documental “Mientras el cuerpo aguante” realitzat per Fernando Trueba l’any 1982

El 21 de març veurem “Trajecte, la distància no es frontera”, que ens endinsa a l’univers creatiu del col·lectiu Verdcel, un habitual de la programació musical del Festival Barnasants. Serà l’ocasió de compartir impressions amb el cantautor alcoià Alfons Olmo, ànima de la formació.

Per últim, el 28 de març es projectarà el documental “Canción de barrio” d’Alejandro Ramírez Anderson que retrata els dos primers anys de la “Gira Interminable” que -des de 2010- realitza Silvio Rodríguez pels barris de L’Havana. Ens acompanyaran,  Ivan Soca, fotògraf de la gira, i Victor Casaus poeta, documentalista i director de Centro Pablo de la Torriente Brau.

PROGRAMACIÓ DEL I CICLE DE CINEMA I CANÇÓ

DIMECRES 7 DE MARÇ

19.30H – CINE COOPERATIVA ZUMZEIG

Títol original: Violeta más viva que nunca
Direcció: Ángel Parra, Daniel Sandoval
Any: 2017
Durada: 32‘
País: Xile
Idioma original: Espanyol

Aquest enregistrament, realitzat pel fill de Violeta Parra junt a Daniel Sandoval, reuneix testimonis d’amics i gent propera a la gran creadora com el poeta Gonzalo Rojas, Alejandro Jodorowsky, Gastón Soublette, Paco Ibañez.

DIMECRES 14 DE MARÇ

19.30H – CINE COOPERATIVA ZUMZEIG

Títol original: Mientras el cuerpo aguante
Direcció: Fernando Trueba 

Any: 1982
Durada: 89’
País: Espanya
Idioma original: Espanyol

 

DIMECRES 21 DE MARÇ

19.30H – CINE COOPERATIVA ZUMZEIG

Títol original: Trajecte; La distància no és frontera
Direcció: Laura Vaughan
Any: 2016
Durada: 35‘
País: Catalunya
Idioma original: Català

Documental que vol ser una radiografia de  com funciona Verdcel, una proposta musical inquieta, de “cançó i polièdrica”. Verdcel, nascuda a Alcoi i desenvolupada des de Barcelona, explora l’art plàstic -il·lustració, còmic, poesia, teatre, audiovisuals- , dibuixa constantment recorreguts dins dels Països Catalans, actua en els seus racons, i s’expandeix a altres indrets de l’estat espanyol i altres llocs d’Europa.

DIMECRES 28 DE MARÇ

19.30H – CINE COOPERATIVA ZUMZEIG

Títol original: Canción de barrio – Sílvio Rodríguez en dos años de gira interminable
Direcció: Alejandro Ramírez Anderson
Any: 2014
Durada: 80’
País: Cuba
Idioma original: Espanyol

 

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*