El duet manresà Jo Jet i Maria Ribot actuen aquest dissabte a l’Ateneu Candela de Terrassa

El duet manresà Jo Jet i Maria Ribot actuen aquest dissabte a l’Ateneu Candela de Terrassa
15/11/2017 Redactor

El proper dissabte 18 de novembre a les 20.30 h, Jo Jet i Maria Ribot actuaran a l’Ateneu Candela de Terrassa. Fan música petita i commovedora, que casa amb un espai cuidat al detall i el caliu d’un públic fidel. El duet manresà ha mostrat, al llarg del darrer anys, amb fites diverses, la seva trajectòria contundent dins el circuit musical català.

El 15 d’octubre de l’any passat Jo Jet i Maria Ribot publicava ‘Lliure o descansar’, segon disc amb el què a dia d’avui han fet ja una cinquantena de concerts. Un projecte marcat per col·laboracions artístiques de diferent caire – des de la gravació al Konvent, la col·laboració del cantautor Roger Mas i l’actriu Elisabet Casanovas, la producció de Jordi Casadesús de la Iaia – o l’acollida per programadors i públic d’arreu del territori. Aquest últim, el públic, entregat a la proposta d’estiu del duet: la gira que els ha dut de concert per terrats particulars de tot Catalunya. Una activitat musical frenètica que els ha permès teixir complicitats amb el territori, amb Cervesa Guineu com a patrocinadors de la gira de terrats o en el seu activisme cultural a títol personal a la ciutat de Manresa.

El procés creatiu de Jo Jet i Maria Ribot, molt més enllà de les cançons

Jo Jet i Maria Ribot parteixen d’un procés creatiu que va molt més enllà de la seva música. El seu objectiu principal és fer servir les seves cançons per generar un projecte artístic que transformés el públic en la mesura que transforma els creatius que el desenvolupaven. Aquest va ser el punt de partida de ‘Lliure o descansar’.

A través de les xarxes socials, van escollir l’equip de creatius que convertiria les seves cançons en una proposta artística que anés més enllà de la música. Tancats en una casa de Serrateix, van conviure, van plorar, van riure i van crear, sempre ajudats per dos facilitadors. Eren els guies que vetllaven per a que assolissin les seves metes creatives, però també la seva realització personal.

Així va néixer ‘Lliure o descansar’: un qüestionament a com la gent es pren el dia a dia. Descansem o som lliures? Seguim el camí que ens proposen o escollim el nostre? Ens fem el llit perquè sí o ens el fem perquè volem? Acceptem el traç negre que ens diu com volen que fem les coses o fem la pinzellada de color que ens diu com volem fer-les nosaltres?

‘Lliure o descansar’ buscar que la gent es plantegi aquestes qüestions, que reflexioni, i, que a la vegada, gaudeixi de les cançons i la música del duet manresà.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*