El Curs Internacional de Composició Barcelona Modern arriba a la sisena edició

El Curs Internacional de Composició Barcelona Modern arriba a la sisena edició
14/01/2020 Redactor

El Curs Internacional de Composició Barcelona Modern, arriba a la sisena edició essent un referent en l’àmbit mundial pel que fa a cursos d’alta especialització en composició i, a poc a poc, va consolidant Barcelona com a punt de trobada on joves compositors de diferents parts del món s’ajunten a intercanviar la seva experiència creativa, les seves preocupacions estètiques i la seva realitat compositiva, i rebent una formació d’alt nivell.

Es tracta d’un curs en el qual joves compositors -seleccionats per convocatòria oberta de dossiers- seran tutelats per un compositor convidat d’àmplia i sòlida experiència i renom internacional, aquest any, el val·lisoletà Alberto Posadas.  Mitjançant la interrelació amb els músics del Barcelona Modern Ensemble (BME) -ensemble resident- i altres ensembles i solistes de prestigi convidats per a cada edició, en aquest cas els convidats són el Quatour Aeolina i l’Ensemble Sillages, desenvoluparan al llarg de la durada del curs un projecte de composició que culminarà en obra, que serà estrenada en concert públic pel BME i els ensembles convidats. És un projecte d’alt interès i importància per a la cultura i la creació de música culta actual, i pioner a Barcelona.

El curs està dirigit artísticament i pedagògica per Demian Luca, acompanyat en una coordinació compartida per Carolina Santiago, Irene Gregori i Daniel Muñoz.

El curs es realitza en estreta col·laboració amb l’Institut Français-Barcelona, Conservatori Liceu, Phonos, la Universitat Pompeu Fabra, el Museu Picasso, L’Auditori (Sampler Sèries), i l’Institut de Música Jueva.

Aquest any el curs compta amb la presència de 12 alumnes internacionals, de diverses nacionalitats. També comptarà amb 9 participants oients amb panell de lectura.

El curs està organitzat en tres trobades repartides al llarg de l’any 2020. La primera torbada tindrà lloc els dies 15, 16 i 17 de gener. La segona trobada els dies 11, 12 i 13 de març. I la tercera trobada, els dies 17, 18 i 19 de juny.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*