El cinema Truffaut presenta la preestrena nacional de La mort de Louis XIV

El cinema Truffaut presenta la preestrena nacional de La mort de Louis XIV
16/11/2016 Redactor

Demà dimecres 16 de novembre el Cinema Truffaut de Girona acollirà la pre-estrena nacional del darrer film del director banyolí Albert Serra, La mort de Louis XIV. Arriba per primera vegada a Catalunya de la mà de Temporada Alta després d’haver-se vist, entre d’altres, a Paris, al XIII Sevilla Festival de Cine Europeo, al Geneva International Film Festival – Tous Écrans, al 57th Thessaloniki International Film Festival de Grècia, al Festival de Cine de Cali de Colòmbia, a Santiago de Compostela, a l’Scanorama 2016 de Vilnius, Lituània, i a l’Institut Français de Madrid.

A La Mort de Louis XIV el cineasta banyolí més internacional retrata els últims quinze dies de la vida del Rei Sol, interpretat per Jean – Pierre Léadu (el mític Antoine Doinel de les pel·lícules de Truffaut)  en una pel·lícula que ha obtingut un gran valoració després de la seva estrena en la secció oficial del Festival de Canes. El film també ha valgut al director el premi Jean Vigo, convertint-lo així en el primer autor de l’estat espanyol a rebre el prestigiós guardó, creat el 1951 i reservat a produccions franceses.

Producció d’Andergraund Films, Capricci Films i Rosa Filmes, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i ARTE i el suport de l’ICEC, La mort de Louix XIV es podrà veure en dues sessions, una més del previst inicialment, i comptarà amb la presència i presentació d’Albert Serra i Jean – Pierre Léadu. La pel·lícula ha guanyat la Palma d’or honorífica per a Jean Pierre Léaud al Festival de Canes 2016, The Wilf Family Foundation Award per la Millor Pel·lícula Internacional al Jerusalem Film Festival 2016, el Gran Prix 2016 al director de fotografia Jonathan Ricquebourg a l’Ostrava Camera Oko 2016 de la República Txeca.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*