EL CICLÓ torna al Tantarantana amb la nova producció del Col·lectiu La Santa

EL CICLÓ torna al Tantarantana amb la nova producció del Col·lectiu La Santa
07/12/2016 Redactor

Després de la caiguda del comunisme, en un país d’Europa de l’Est, un arxiver custòdia milers de dossiers personals de l’època de la dictadura. 12 quilòmetres de passadissos plens d’històries i secrets, proporcionats per delators que van col·laborar voluntàriament amb el règim. Dos germans arriben a la capital per submergir-se en el passat de la seva família i en el d’un país que en el fons desconeixen. Un viatge de tornada als orígens; una reflexió sobre la identitat, la memòria i la recerca de la veritat. La Història vista com la suma de les petites històries personals.

Monica i Florentin, fills d’emigrats d’aquest país, criats a Occident, tornen a allà per buidar la casa que els seus pares han decidit posar a la venda. Aquest viatge desperta en Monica el desig d’investigar el passat de la seva família, del qual gairebé no s’ha parlat a casa, i que la dictadura ha omplert de silencis i tabús. Escenes del passat i present de la família se succeeixen a la casa, i s’entrecreuen amb breus històries que l’arxiver desenterra d’entre els milers de dossiers. L’obra està inspirada en la dictadura de Romania, país d’origen de l’autora, i en les històries reals i testimonis de la seva pròpia família, així com en la seva experiència com a persona d’origen romanès que s’ha criat a Espanya.

Una casa a l’est, del Col·lectiu La Santa, és el primer espectacle de EL CICLÓ 2017, III Cicle de Companyies Independents en Residència del Teatre Tantarantana. El CICLÓ neix amb la voluntat de donar suport als col·lectius teatrals que treballen de forma independent i autogestionada i de crear un espai de diàleg entre les diferents companyies, les companyies i la sala, i el teatre i el seu públic. Una casa a l’est es podrà veure a la sala Baixos22 del 5 al 29 de gener.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*