Eduard Iniesta i el seu ensemble presenten al Palau de la Música Catalana

Eduard Iniesta i el seu ensemble presenten al Palau de la Música Catalana
03/02/2017 Redactor

El dia 13 de febrer, a les 19 h, a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana, en el marc del cicle Tardes al Palau, Eduard Iniesta i Ensemble presentaran una selecció de temes del darrer disc d’Eduard Iniesta, La petita casa de mi mateix. A més, el concert també inclourà el Gos solitari de Mozart, op. 11 i l’estrena de l’obra La gran impostura.

El Gos solitari de Mozart, op. 11, composta l’any 2012, està inspirada en cinc poemes de Joan Margarit: “Sonata”, “Camins”, “Asil”, “L’equip de l’assassí” i “Nocturn al Cirene”.

Sobre La gran impostura, Iniesta explica que la va escriure “perquè massa sovint fem coses amb les quals renunciem sense saber-ho al que som realment; perquè si et descuides, et pots passar la vida malgastant energia per agradar i per complaure; i perquè la renúncia a un mateix no és res més que una manera de morir cada dia una mica més“. La peça es divideix en cinc moviments, inspirats en la impostura.

La petita casa de mi mateix és fruit de l’encàrrec que li va fer l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA). El resultat ha estat un disc amb 9 obres instrumentals composades i orquestrades per ell mateix, en una perfecta conjunció entre els instruments de corda que utilitza, les percussions i l’orquestra. Una conjunció innovadora, feta de sensibilitat a flor de pell.

Es tracta del desè disc d’Eduard Iniesta, en el que interpreta les seves obres creades per a l’ocasió amb alguns dels instruments més característics de la cultura mediterrània com el buzuki grec, el tzouras, el saz i el blagamàs. A aquests instruments, hi ha afegit una formació de catorze cordes de l’ONCA juntament amb el conjunt instrumental d’Iniesta: amb Robert Armengol a les percussions clàssiques, Antonio Sánchez a les percussions ètniques i Miguel Ángel Cordero al contrabaix, que són els encarregats de crear l’atmosfera de la Mediterrània a l’escenari.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*