Earthworks, l’obra protagonista de SonarPLANTA.

Earthworks, l’obra protagonista de SonarPLANTA.
29/04/2016 Redactor

 

Art i ciència es donen la mà en la gran instal·lació immersiva de l’estudi britànic Semiconductor, que s’estrenarà al SonarPLANTA 2016. El SonarPLANTA és la iniciativa conjunta de Sónar i la Fundació Sorigué que va començar el 2014. Té com a finalitat promoure i celebrar la investigació i l’experimentació dels llenguatges creatius entorn a la tecnologia i l’art new media. SonarPLANTA convida cada any a artistes de reconeguda trajectòria a presentar un nou projecte de New Media Art de gran format que serà estrenat durant els tres dies del Festival Sónar a Barcelona.

El duet d’artistes britànics Semiconductor ha estat seleccionat aquest any per a produir l’obra protagonista de SonarPLANTA. Anteriorment aquest duet ha realitzat residències a centres d’investigació científica com la NASA, el CERN i el Museu d’Historia Natural de l’Institut Smithsonian de Washington. En les seves obres utilitzen metodologies científiques i dades extretes de l’entorn natural. L’obra protagonista consistirà en 5 pantalles gegants de 5’5 metres col·locades en zig-zag, en les que s’hi projectaran gràfics animats inspirats en els estrats de terra de l’entorn de PLANTA, el complex industrial del grup Sorigué a Balaguer.

Els gràfics de “Earthworks” s’activaran a partir de dades sismogràfiques convertides en so, extretes de terratrèmols, volcans i glacials, i també de dades obtingudes a partir de l’activitat humana a través de la maquinària que excava a PLANTA. Per obtenir les dades sismogràfiques que impulsen la peça, Semiconductor ha treballat en col·laboració amb experts en geotecnologia de la Facultat de Ciències de la Terra de la Universitat de Barcelona.

Dimecres a La Suite el Sónar+D va ser un dels protagonistes del programa, Us deixem aquí el resum en podcast.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*