Dia Internacional de les Dones al Museu Nacional

Dia Internacional de les Dones al Museu Nacional
02/03/2020 Redactor

El Museu Nacional d’Art de Catalunya ha preparat un seguit d’activitats per celebrar el Dia Internacional de les Dones, que se celebra cada any el 8 de març. Una de les línies que impulsa enguany és la lluita contra la discriminació de la dona en l’àmbit de la creació i producció artística i intel·lectual, així com en el gaudiment d’aquesta, tal i com proposa l’article 26 de la Llei d’Igualtat.

El programa comença del 2 de març al 15 de maig amb l’exposició Montserrat Negre: pionera en la restauració de paper, mostra d’homenatge a Montserrat Negre (Barcelona, 1925) i la seva actuació pionera d’introducció al país de noves tècniques i materials en la restauració i conservació del paper que es pot veure al vestíbul de la Biblioteca del museu. El 7 de març a les 17 h, acosteu-vos amb els més petits per l’activitat familiar Petites històries, grans dones, on una actriu explicarà en clau dramatitzada la història vital i professional de la fotògrafa Colita. El dia 8 el museu celebra de 10 a 18 h una jornada de portes obertes amb entrada gratuïta per a totes les dones.

El 12 de març a les 19 h es projectarà a la Sala Oval el film Persepolis (2007) de Marjane Satrapi i Vincent Paronnaud, pel·lícula d’animació en què la historietista, pintora i realitzadora iraniana Marjane Satrapi explica com va créixer en un règim fonamentalista islàmic i com va acabar marxant del seu país. El 17 de març a partir de les 18 h serà el torn de la taula rodona per repensar i debatre el lloc que ocupen les dones als museus Transformar la mirada: dones artistes al museu i la visita comentada a l’exposició Nuar l’espai. Donació Aurèlia Muñoz. Els dies 18 i 19 de març a les 20 h serà el torn de Una venjança com n’hi ha poques + Es rifa un home! + Les cartes, espectacles de l’Epicentre Pioneres de la temporada 2019-2020 del Teatre Nacional de Catalunya que volen ajudar a rescatar d’un oblit particularment injust algunes de les veus femenines, fonamentals per comprendre millor la nostra herència dramàtica. A més, tots els diumenges de març hi haurà visites comentades en clau de gènere.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*