Desús, entre l’escultura i la indumentària

Desús, entre l’escultura i la indumentària
18/03/2017 Redactor

El dijous 6 d’abril a les 19.30h, Oslo Graphic Barceloneta acull la primera exposició individual de l’artista Aloma Lafontana, Desús. Per inaugurar la mostra, a la mateixa hora tindrà lloc una performance de l’artista visual, d’acció i poetessa Gisel·la Arimany. La vetllada comptarà amb la col·laboració culinària de Pep Salsetes i de Inedit.

Aloma Lafontana investiga l’interior femení en relació amb els objectes que l’envolten, proposant un viatge pel món oníric de l’ornamentació amb escultures en les que els sentiments i les sensacions cobren vida davant de l’espectador. Per a la col·lecció Desús, Lafontana ha utilitzat materials naturals i de rebuig com a diàleg entre l’increment del consum de l’espècie humana i la seva relació amb l’ecosistema del planeta.

Desús s’estableix en la conjunció entre el cos i l’ornament, on l’objecte “vestit” actua com a element de superposició de significats. El fet d’estar construïts amb materials naturals i reutilitzats, que han tingut un ús previ i ja de per sí contenen memòria, hi suma capes simbòliques que carreguen a aquestes peces de valor.

En paral·lel a la seva creació artística, Aloma Lafontana ha treballat des de l’any 2009 en diversos projectes experimentals, realitzant dissenys de vestuari per videoclips, dansa, circ, teatre i campanyes publicitàries, explorant la creació de personatges des del volum.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*