Cooltura Política: neix el primer programa de debat polític de Cooltura FM

Cooltura Política: neix el primer programa de debat polític de Cooltura FM
23/10/2017 Redactor

Cada dimarts, en directe, a les 8 del vespre

 

Per què ara Cooltura política?

La política s’ha convertit en un dels temes principals de conversa en les sobretaules familiars, els debats televisius i radiofònics del mitjans de comunicació, s’ha apropiat els grups de whatsapp dels amics i de les bromes que es fan quan fa falta prendre una decisió. Fins i tot, ha agreujat conflictes entre parelles i està produint que algunes famílies polaritzin les opinions.

Ara més que mai la política és rellevant i d’interès general i, per cobrir aquesta demanda hem creat i posat en marxa el programa Cooltura Política. No volíem fer un programa més i, per diferenciar-lo de la resta, cada programa el dedicarem a un concepte. El del primer episodi, és el feixisme.

 

El poder de la paraula

Avui en dia, la paraula és l’arma legal més efectiva i dolorosa que existeix. És gratuïta i està a l’abast de tothom i es pot fer servir en nom de la veritat o de la manipulació. Si es fa bé, aporta resultats notables. Abans, les batalles es produïen al camp de batalla; ara es desencadenen amb sentències judicials, al parlament, als congressos, als mitjans de comunicació. La paraula és essencial, per això, el rerafons de Cooltrua Política és analitzar si les paraules s’utilitzen amb el respecte necessari o no.

 

La cultura i la política es retroalimenten

Hem mantingut la paraula cooltura en el nom del programa perquè, a banda de servir com a una manera d’identificar-lo amb l’emissora, és una manera d’expressar que la política influeix directament en la cultura d’un país i, de la mateixa manera, la política és influïda per la cultura d’un poble, i en aquest segon cas quan diem cultura ens referim a la idiosincràcia i quotidianeïtat d’una nació.

 

El debat: un gènere necessari

L’eix principal del programa és un debat entre els diferents partits polítics que, en un principi, donarà veu a les joventuts polítiques. Són una figura molt implicada en la situació política actual i que, tanmateix, costa que se’ls cedeixi veu en els debats. Hem escollit el format debat perquè és un dels gèneres que permet expressar la complexitat de la realitat.

 

El programa el dirigirà la periodista Anna Griera i comptarà amb la participació d’alguns col·laboradors, com un selector musical, el discjòquei Micó i altres col·labroadors alternatius. És un programa que es manté en la neutralitat, seguint la linia privada i imparcial de CoolturaFM.

2 Comments

 1. roger masdefiol 7 anys ago

  Us haig de felicitar per fer un programa així, més en aquests moments.

  • Arnau Ballester 7 anys ago

   Moltes gràcies pel teu suport i per seguir-nos.

   Salutacions!

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*