Comença el segon cap de setmana del festival de fotografia analògica Revela’T

Comença el segon cap de setmana del festival de fotografia analògica Revela’T
16/05/2018 Redactor

Centrat en el fotollibre, el Súper 8 i l’obra del fotògraf català Ferran Freixa

Revela’T arrenca el segon cap de setmana amb un munt d’exposicions i activitats per als amants de la fotografia feta sense presses.

A més del mig centenar d’exposicions fotogràfiques, aquest divendres, dissabte i diumenge s’impartiran tallers sobre la creació de fotollibres, de rodatge en format Súper 8 i diverses xerrades al voltant del món dels llibres de fotografies.

La Sala l’Estrella de Vilassar acollirà a partir d’aquest divendres 18 de maig una retrospectiva de l’obra del fotògraf català Ferran Freixa.

 

L’univers al voltant del fotollibre vertebrarà bona part de les activitats d’aquest cap de setmana (18-20 de maig), que comptarà amb una desena de tallers i xerrades sobre l’auge de les publicacions il·lustrades amb fotografies -conegudes com fotollibres-, i que avui en dia ocupen un lloc central en la fotografia contemporània. Principalment el dissabte s’impartiran diverses xerrades per ajudar a entendre aquest fenòmen i que comptaran amb la participació de destacats col·leccionistes, llibreters, fotògrafs i directors artístics.

Un altre dels protagonistes d’aquest cap de setmana serà el format de pel·lícula Súper 8. A la fàbrica Cal Garbat, la directora de cine alemanya Dagie Brundert impartirà divendres i dissabte un curs d’introducció al món d’aquest format per als que, cansats de les càmeres digitals, vulguin retornar al cel·luloide.

A partir d’aquest divendres, a la Sala l’Estrella de Vilassar de Dalt es podrà veure una exposició retrospectiva de l’obra del fotògraf català Ferran Freixa, un dels màxims exponents de la fotografia catalana. La fotografia de Freixa, especialitzat en temes d’arquitectura, es caracteritza per realçar el patrimoni cultural urbà en procés de desaparició d’una forma molt poètica, creant una simfonia de llums i ombres. L’exposició produïda l’any 2013 pel Centre d’Art Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat, va ser la primera retrospectiva de l’artista i resumeix quaranta anys de treball amb una obra silenciosa, extremadament refinada, fruit d’una veritable dimensió autobiogràfica.

A més, aquest cap de setmana, Revela’T inicia la Residència de Creació i Experimentació Fotogràfica 2018 gràcies a la qual diversos fotògrafs conviuran i treballaran en diferents projectes que s’exposaran a Revela’T 2019.

L’últim cap de setmana, del 25 al 27 de maig, comptarà amb més tallers com  “Claus per disparar en analògic”“Taller de fotogravat”“Taller d’Oilprint Rawlins”. També es faran demostracions de fabricació de càmeres reciclades o de la tècnica de cianotipia gegant. El divendres 25 s’iniciaran unes jornades de LABsurfing amb l’objectiu de crear connexions entre diferents projectes fotogràfics singulars.

Els més menuts comptaran també amb activitats específiques per fer-los gaudir de la màgia de l’analògic. Totes aquestes activitats de l’últim cap de setmana es completaran amb la fira comercial i el market, les visites guiades pels autors, les trobades de diferents col·lectius i tots els espais de trobada i celebració del festival.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*