Chambao protagonitza nou clip de Gertrudis

Chambao protagonitza nou clip de Gertrudis
25/01/2017 Redactor

Els Gertrudis passen per un dels moments més dolços de la seva carrera. Després de cinc anys sense publicar cançons noves, el grup de La Garriga va publicar a l’octubre Ara volo alt, un disc que ha tingut una rebuda excepcional. Sense anar més lluny, el seu primer single “Aire” ha sonat a les principals emissores de ràdio del país, el seu clip ha estat reproduït més de 80.000 vegades a Youtube i el seu nou disc ha estat descarregat més de 10.000 vegades. A més, ha estat considerat entre els 10 millors discos de World Music de 2016 de MondoSonoro.

Avui, dimecres 25 de gener, Gertrudis estrena el clip i la cançó “Tant lluny de tu”, que el grup ha regravat amb LaMari, la cantant de Chambao, que ha gravat una cançó en català per primera vegada a la seva vida. “Chambao és un dels grups de referència de Gertrudis”, comenta Xavi Ciurans, cantant del grup. “Quan fèiem aquesta cançó ja ens hi imaginàvem la veu de LaMari. Li vàrem proposar que col·laborés amb nosaltres i la grata sorpresa va ser que conegués els nostres discos anteriors i que acceptés cantar en català per primera vegada a la seva vida. Si com a artista ja ens agradava molt, quan la vàrem conèixer en persona va ser encara millor. La seva energia i la seva carismàtica veu li donen una nova dimensió a la cançó”.

“Tan lluny de tu” està inspirada en “Mujer que no tendré” del disc Golosinas de Pedro Guerra. “Parla de la distància que hi ha entre algú i la persona amb la que vol estar. Les imatges que apareixen són antagòniques i tenen certa intenció de protesta com “Estàs tan lluny de mi com el meu poble del seu país” que protesta per la prohibició per l’autodeterminació de Catalunya, o d’injustícies com “la distància entre els vassalls i el noble” o “la distància que ha de recórrer el refugiat fins arribar a Malta.”

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*