‘Celebraré mi muerte’ a la Sala Beckett

‘Celebraré mi muerte’ a la Sala Beckett
15/01/2020 Redactor

El 28 de març de 2005, Marcos Hourmann va acabar la vida d’una pacient a qui quedaven poques hores de vida, plenes de patiment, i ho va registrar en l’informe mèdic. Pocs mesos després, Marcos va rebre una notificació del jutjat: estava acusat d’homicidi. La família mai no el va denunciar, però sí l’hospital. Per aquella decisió podia passar fins a 10 anys a la presó.

Ara ho explica en un espectacle dirigit per Alberto San Juan i Víctor Morilla que va tenir el seu origen en un capítol de Salvados dirigit per Jordi Évole. La Beckett reprèn el cicle Memento Mori. Recordem-nos de morir amb aquest espectacle, que es podrà veure del 15 al 26 de gener a la Sala de baix de la Beckett.

Per a reproduir un judici que mai es va acabar, i en el qual el Marcos presentarà per fi l’al·legat de defensa que mai va pronunciar, necessitarem un material essencial: Un metge declarat culpable per homicidi, un jurat format per gent del públic i una pantalla de projecció que ens permetrà viatjar per la vida d’en Marcos, i conèixer l’opinió dels testimonis del cas.

Quan en Marcos comença la representació, ho fa acompanyat de nou persones del públic que seuen a l’escenari mateix. Aquestes nou persones es convertiran cada nit en el jurat popular que mai va arribar a dictar sentència.

Com si fos un documental escenificat en directe, la història del Marcos es representarà davant d’ells. I tal com passa en els judicis reals, al final, mentre Marcos abandona durant uns minuts l’escenari, aquest jurat escriurà el seu veredicte en un paper.

En Marcos torna a l’escenari i recull els veredictes que el públic que l’acompanya ha escrit durant la seva absència. A continuació els llegirà i sabrà si ha pogut convèncer de la seva innocència als nou membres d’aquest jurat improvisat.

 

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*