Carnaval 2020: “l’Arribo de Barcelona”

Carnaval 2020: “l’Arribo de Barcelona”
20/02/2020 Redactor

Durant una setmana Barcelona s’omplirà de desfilades, balls de màscares, berenars populars i enterraments de la sardina. El Dijous Gras, el Rei Carnestoltes realitza la seva entrada triomfal a Barcelona al vespre amb l’anomenat Arribo, l’activitat central del carnaval que consisteix en una gran festa amb La seva Majestat Carnestoltes (aquest any el regnat es reparteix de nou entre dos reis, Belluga i Tòtil Tocatdelala) i tot el seu seguici: els Capgrossos de la Rambla, els grallers Ganxets i els Gegants la Casa de la Caritat o del Carnestoltes, que ja van participar en El Arribo de 1859.

La festa començarà el dijous 20 de febrer (dijous Gras) a les 18:00 a la Plaça Reial, amb el seguici que acompanya els reis Belluga i Tòtil Tocatdelala, i els seus ambaixadors, representants de país de Xauxa. Allà, i abans d’iniciar-se la desfilada, protagonitzaran l’espectacle Color Carnaval, un espectacle sobre els colors de la vida. La desfilada es dirigirà a la Rambla, farà una parada al Mercat de la Boqueria, omplint-lo de color, i acabarà al Palau de la Virreina. Després, s’iniciarà, cap a les 18:45 h, la batalla anomenada de la Taronjada, amb confeti i focs artificials, i seguirà la festa.

A més dels actes centrals del Carnaval de Barcelona, ​​a cada districte s’organitzen rues i nombroses activitats. Les Rues o desfilades tindran lloc el dissabte 22 de febrer, però també podràs participar en balls de carnaval, concursos de truites, menjars col·lectius, concursos de disfresses, enterraments de la sardina, activitats infantils, tallers de màscares, exposicions i fins i tot alguna escape room.

El 26 de febrer arriba el Dimecres de Cendra, és a dir, el final de la festa. El regnat del Rei i de la Reina de Carnestoltes arriba a la fi i s’inicia la Quaresma. Aquest final es simbolitza amb l’enterrament de la sardina que se celebrarà de forma diferent segons cada districte. Així, per exemple, a Horta-Guinardó es farà a l’estil de New Orleans, a les Corts hi haurà un espectacle de foc i a Sants-Montjuïc organitzaran una xocolatada.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*