El Poblenou, el districte més innovador de Barcelona, torna a ser la seu del Festival Llum BCN, que se celebra del 14 al 16 de febrer amb 25 instal·lacions de professionals –16 d’artistes locals i 9 d’internacionals– i també amb la participació de 17 escoles d’art, disseny, il·luminació i arquitectura. Passejant pels carrers us anireu trobant amb les instal·lacions, que funcionaran cada dia a partir de les 19 hores i fins a la mitjanit, menys diumenge, que es clausurarà el festival a les 23 hores.
Tot i que el Llum BCN és el festival on veiem coses que no hem vist fins ara, que ens fan pensar en el futur, enguany l’artista convidat més important, que intervindrà la façana del DHUB amb la seva obra Metamorfosis, serà Julio Le Parc, un històric, pioner en la creació d’art cinètic i lumínic. La reproducció flotant i enorme de la lluna de Luke Jerram es postula com una de les instal·lacions memorables del Llum d’enguany, la trobareu a l’Estany del DHUB. I Sol, de Kurt Henschlager, ens envoltarà d’una foscor absoluta a l’Espai 88 (Pamplona, 88) –els mòbils i càmeres es deixaran a una bossa precintada– i ens ‘dispararan’ llampegades d’animacions abstractes que persisteixen a la retina. Una experiència que no és apta per a menors ni per a persones amb epilèpsia o sensibilitat ocular.
La instal·lació ‘Lo tèxtil’, d’Alba G. Corral, és un homenatge a les dones que van treballar a la fàbrica tèxtil de Ca l’Aranyó i el veureu a la façana de l’antiga fàbrica, avui dia el Campus Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra.
Els Ouchhh prometen l’escultura digital més gran mai vista a Barcelona amb el seu monòlit Datamonolith_ai architectural data sculpture, al parc del campus audiovisual del 22@ (Roc Boronat, 147); i Here be dragons, de Futura Estudio, és ideal per veure en família (Almogàvers, 178).
Però el Llum BCN porta més novetats, com l’espai Àgora, on la comunitat creativa pugui fer ‘networking’; el Hackaton, un espai de participació per a la creació, i una app que farà l’experiència de caminar el Llum BCN molt més fàcil.