Arriba la segona anyada de la Pocavergonya, el vi més descarat de la Ribera d’Ebre

Arriba la segona anyada de la Pocavergonya, el vi més descarat de la Ribera d’Ebre
14/02/2017 Redactor

Ahir es va presentar a Ginestar la segona anyada de La Pocavergonya, el vi més descarat de la Ribera d’Ebre, que naixia ara fa un any de la mà de quatre joves productors de la zona. L’acte es va celebrar a l’Església Vella del poble i va arrencar passades les 18h amb els discursos de benvinguda de Conxita Pujol, alcaldessa de Ginestar, Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, i Noemí Poquet, enòloga i propietària de Molí de Rué, un dels quatre cellers implicats en el projecte col·lectiu.

Els parlaments van donar pas al tast, dirigit per la Roser Amorós, enòloga de la Cooperativa Agrícola de Sant Jaume, també implicats en el projecte. Aquesta segona anyada de La Pocavergonya,  que ha estat elaborada amb el mateix cupatge del primer any (Macabeu, Garnatxa blanca i un petit percentatge de Moscatell) manté en nas les aromes afruitades, i en boca es presenta més càlid i concentrat a causa de les altes temperatures que ha patit la comarca, tot mantenint un bon equilibri.

La Noemí Poquet es mostra satisfeta pel que ha comportat aquest darrer any de feina: “Estem molt contents del projecte, de la pinya que hem fet, de com hem treballat i sobretot de com ens està servint per aprendre. Hem aconseguit tirar-lo endavant i, a més a més, augmentar producció (enguany la producció és de 12.000 ampolles davant les 8.000 de la primera anyada). Poc a poc anem cobrint el territori català de Pocavergonya, i ens il·lusiona sortir de la nostra comarca i poder-la trobar, i que amics i coneguts que es desplacen per arreu ens enviïn una foto de l’ampolla de La Pocavergonya”.

Sobre el projecte

La Pocavergonya és un projecte col·lectiu que es va gestar ara ja fa més dos anys des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per posar en valor la tradició vitivinícola de la comarca i per seduir al segment de consumidor més jove.

El resultat final va ser un vi blanc, fresc, divertit i jove, molt innovador a la zona, concebut per als consumidors més joves i molt especialment per al públic femení.

Els quatre cellers implicats en el projecte –Molí de Rué, Vins i Olis Suñer, Celler Pedrola i la Cooperativa Agrícola de Sant Jaume– han treballat durant el darrer any perquè La Pocavergonya estigui present a les grans ciutats catalanes i molt especialment a la ciutat de Barcelona i rodalies.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*