Agenda Barnasants

Agenda Barnasants
18/02/2019 Redactor

AGENDA DEL 20 DE FEBRER AL 3 DE MARÇ

En aquesta agenda podreu consultar tota la programació del Barnasants d’aquest cap de setmana i de la setmana vinent.

                                         

DAVIDE CASU

NOVA DATA: DIMECRES 20 DE FEBRER. CASINET D’HOSTAFRANCS / 19.45 H / 9 – 12€

Costa oest a Llevant

31davidecasu_120_01

El cantautor alguerès arriba a Barcelona per presentar el seu repertori alguerès més sensible i intimista. Ho farà amb l’espectacle Costa oest a Llevant, acompanyat de Marcello Peghin a la guitarra, Salvatore Maltana al contrabaix i Paolo Zuddas a la bateria. Casu aterra a Catalunya carregat de premis. Només el 2018 és finalista del Sanremo Rock i guanya el Premi Mario Cervo al millor disc publicat a Sardenya durant el 2017 (Poeta).

JOAN ISAAC

NOVA DATA: DIVENDRES 22 DE FEBRER. MUME (LA JONQUERA) / 21 H / 10€

Cançons de les revoltes del 68

Joan Isaac, Sílvia Comes, Miquel Pujadó i Olden amb Antoni Olaf Sabater al Piano

33lesrevoltes_120_01

Les revoltes del 68, protagonitzades fonamentalment pels joves, van ser el més proper a una insurrecció global des del final de la Segona Guerra Mundial. D’aquestes revoltes, les més icòniques van ser la Primavera de Praga i el Maig Francès. El pacifisme, l’ecologisme i el feminisme van passar a un primer pla. Les revoltes, a més, van inspirar una banda sonora imprescindible. Són les cançons de les revoltes del 68. Cançons que Joan Isaac canta en un concert especial, després de l’enregistrament del disc en directe.

GISELLE GRASIDE

NOVA DATA, ESPAI I HORARI: DIVENDRES 22 DE FEBRER. SINESTÈSIA (c/ Santa Caterina 52-54)  / 22H / 9 – 12€

URUGUAI, PAÍS CONVIDAT

Todo lo que hay que ver

32gisellegraside_120_01

La uruguaiana Giselle Graside compon posant la  cançó al centre del seu tauler creatiu. Una cançó a la qual incorpora composicions de ritmes autòctons d’Uruguai com ara la murga o el candombe.

La seva obra està sempre oberta a estils i influències d’arreu. De la seva música també en destaca una narrativa elaborada i subtil. Arriba al Barnasants per presentar el seu darrer treball, Todo lo que hay que ver, i oferir-nos alguns avançaments del disc que ja està preparant.

ROGER MAS

DIVENDRES 22 DE FEBRER. AUDITORI BARRADAS (L’HOSPITALET) / 20.30 H / 15€

Parnàs

34rogermasbarradas_120

Dos trets caracteritzen Roger Mas: el domini d’un univers poètic propi i l’especial respecte cap a l’obra d’escriptors  de diferents èpoques. Al seu últim disc, Parnàs, el cantautor solsoní venera Goethe, Verdaguer, Amadeu Vidal i Torquato Tasso. Amb una veu potent i clara, Mas oferirà un concert de poemes cantats i recitats. Música esplendorosa combinada amb la gran literatura.

ÈRIC VINAIXA

DIVENDRES 22 DE FEBRER. TEATRE CAL BOLET (VILAFRANCA DEL PENEDÈS) / 20.30 H / 15 – 17€

Caos a mig camí

35ericvinaixa_120

Caos a mig camí és el cinquè disc de Vinaixa, el tercer en solitari. És el seu treball més ambiciós a escala compositiva, productiu i interpretatiu. Un disc que hem d’entendre com un ferm pas endavant.Vinaixa el farceix de preciosisme, emoció i intimitat. Tot salpebrat amb una sensualitat intensa i exquisida. Musicalment, hi treuen el cap les arrels més pop, rock i blues, que es combinen amb el llenguatge propi del soul i la cançó d’autor.

EL CABRERO

DISSABTE 23 DE FEBRER. TEATRE PLAZA (CASTELLDEFELS) / 21 H / 16,50€

Voces en Resistencia

38elcabrero_120

Dues veus insurrectes al servei de dos estils musicals ben diferents però amb les mateixes armes: la paraula, la passió, l’autenticitat i el compromís. Tornen El Cabrero, una llegenda viva del flamenc i Emiliano Domínguez ‘Zapata’, amb el seu disc Poesía en resistencia, una escultura de música i poesia. Oferiran un concert en dues parts, la primera amb poesia d’autors com Miguel Hernández, Antonio Machado o Rafael Alberti; en la segona, El Cabrero posarà la veu i la guitarra al servei de les “seguiriyas, bulerias, tonás, fandangos, soleares, mañagueñas…”.

MUNDO CHILLÓN

DISSABTE 23 DE FEBRER. CASINET D’HOSTAFRANCS / 19.45 H / 9-12€

Pobre triunfador

36mundochillon_120

El chansonier granadí retorna a Barcelona per presentar Pobre triunfador, el seu nou treball. Un treball que aplega l’habitual assortiment de Chillón: ritmes i estils d’anyades ignotes. L’andalús divaga en aquest conjunt de cançons pel triomf que només existeix en els ulls de l’altre, convertint així els vencedors en vanes carcasses que resplendeixen un collage de selfies i buida aparença.

SÍLVIA BEL I TXELL SOTA

DISSABTE 23 DE FEBRER. CENTRE CULTURAL ALBAREDA (BARCELONA) / 19.45 H / 9-12€

Sisterhoods

37sisterhoods_120

És un espectacle poètic i musical de Txell Sota (cantant i actiu) i Sílvia Bel (poeta). Les dues artistes han decidit reunir-se sobre l’escenari en ple moviment #MeToo. Aquest acompanyament és el que hem conegut aquest 2018 com “sororitat” (sisterhood). Valentes, Sota i Bel pugen al mateix tren per presentar les cançons del disc de Sota (No sembles tu) i els poemes del recull de Bel (Deixar anar). Fletxes amniòtiques que injecten música i paraula acompanyen de Pol Oñate al piano i MariaRosa Pons al violoncel..

Ens presentaran cançons del disc de la cantautora Txell Sota “No sembles tu” i del poemari de Sílvia Bel Fransi “Deixar anar”. Donada la data assenyalada, estrenaran la cançó inèdita “Escletxa” per la llibertat de persones exiliades i preses polítiques, i algun cop d’estat poètic.

TOTI SOLER I GEMMA HUMET

DIUMENGE 24 DE FEBRER. L’AUDITORI (BARCELONA) / 19 H / 12 – 15 €

PRESENTACIÓ DE DISC – Petita festa

39petitafesta_120

Toti Soler i Gemma Humet, una parella musical esplèndida, presenten Petita festa, música i poesia en la seva màxima expressió. Un treball fruit de vuit anys de col·laboració artística continua. Una obra personal, sensible i profunda en què interpreten i posen veu als poetes a través d’un univers de guitarra i cançó. Humet i Soler fan sonar Ovidi Montllor, Papasseit, Marçal, Vinyoli o Brassens. Petita gran festa per als sentits.

CLAUDIO BATTILORO

DIUMENGE 24 DE FEBRER. HARLEM JAZZ CLUB / 19 H / 9-12€

Sguardi

40claudiobattiloro_120

Després d’un grapat d’anys col·laborant amb diferents artistes de tot el món, Claudio Battiloro, cantautor italià veí de Barcelona des de fa 10 anys, ha decidit començat començar una carrera com a solista. El primer resultat d’aquesta aventura va ser Polvore e zanzare, publicat l’any passat. Ara ens arriba un disc llarg, Sguardi, on Battiloro aboca la millor tradició de la música folk i d’autor italiana. L’italià ens proposa diverses mirades – sguardi– al món en què vivim, amb delicadesa i compromís. Concert coorganitzat amb Cose de Amilcare.

 

PAULA NAVAJAS

DIJOUS 28 DE FEBRER. HARLEM JAZZ CLUB / 19.45 H / 9 – 12€

PRESENTACIÓ DE DISC – Hasta el coño

41paulanavajas_120

Hasta el coño. Aquest el dràstic títol del primer de treball de Palua Navajas. La jove cantautora de Viladecans ha bastit un projecte que neix de la ràbia personal i compartida cap a la intolerància i el masclisme. El seu és un cant d’essència feminista; una veu entre l’auxili i el crit de guerra. Des de la música, Navajas vol convidar a l’oient a la reflexió individual i col·lectiva. Tot per envigorir una justa resistència antipatriarcal.

JAVIER RUIBAL

DIVENDRES 1 DE MARÇ. TEATRE JOVENTUT / 20 H / 20€

PRESENTACIÓ DE DISC – Paraísos mejores

43javierruibal_120

Ruibal és Ruibal. Indefinible, personal, agrada per la seva música i les seves lletres, per la veu emotiva i la manera de tocar la guitarra. No forma part de cap estil perquè ha creat el seu propi des de la primera cançó. Un estil que ara ens serveix a Paraísos mejores, una exquisida col·lecció de cançons que ens transporta d’Egipte a Saturn, de Nova York a Orion, de nord a sud i d’orient a occident. Un viatge i un plaer per als nostres sentits i sentiments.

SANTI EIZAGUIRRE

DISSABTE 1 DE MARÇ. HARLEM JAZZ CLUB / 19.45 H / 9 – 12€

42santieizaguirre_120

El secret de les festes ens passeja per un univers que combina l’estil narratiu amb l’exploració humorística.

Entre la reflexió sobre la militància de l’alegria i la denúncia de l’espoli financer, apareixen històries de persones, llocs i coses, que procuren donar forma als seus desitjos amb una mirada subversiva, de codi obert. Santi Eizaguirre és músic i sociòleg. El 2013 es va donar a conèixer com a cantautor amb el projecte musical ‘Iagoalaiaga i els detectius salvatges’, amb qui va publica el disc Notícies de Gurb. El secret de les festes és el seu segon treball en solitari.

XAVIER MAYORA

DISSABTE 2 DE MARÇ. HARLEM JAZZ CLUB / 19.45 H / 9 – 12€

PRESENTACIÓ DE DISC – Anartista

45xavimayora_120

Anartista és el segon treball discogràfic en solitari de Mayora, excantant dels Alquimistes Folls i organitzador de les nou edicions del festival alternatiu Figa Rock. Es tracta d’un disc lliure i sincer, profund i reflexiu, madur, amb cançons de passió i de revolta arrelades a la terra, d’amor i de lluita,  amb vocació de transformació, nascudes d’allà a on l’art esdevé compromís i l’artista activista.

SÍLVIA COMES I PAU BAIGES

DIVENDRES 2 DE MARÇ. CASINO DE VIC / 20 H / 20€

Espriu i Vinyoli

45bissilviacomes_120

La cantautora arriba a Vic amb el músic i productor Pau Baiges, per presentar material inèdit que encara no ha estat enregistrat. Són treballs sobre l’obra poètica d’Espriu i Vinyoli i versions de cançons de compromís que darrerament ha incorporat al seu ja ampli repertori; juntament amb altres temes, escollits per l’ocasió, de la seva discografia.

IVETTE NADAL I CAÏM RIBA

DIUMENGE 3 DE MARÇ. CENTRE CULTURAL DE GELIDA / 19.30 H / 8 – 10€

Ritme Interior

44ivetteicaim_120

Entre el pop i la bohèmia, Ivette Nadal ens presenta en format duet, amb guitarres acústiques, veus i efectes, buscant l’essència de l’ànima i l’àngel de les cançons, Ritme Interior, l’espectacle que ha concebut amb Caïm Riba.

El recital és una revisió dels seus quatre discs anteriors.   Quatre treballs que in t e gre n poe sia i lle t re s inspiradíssimes. El cistell de Nadal, però, és generós i també ofereix temes nous. Nou material d’aires rítmics, amb estralls de rumba i un pòsit més alegre.

MANEL JOSEPH

DIUMENGE 3 DE MARÇ. CASINET D’HOSTAFRANCS / 19H / 9-12€

PRESENTACIÓ DE DISC – 50 estius

46maneljoseph_120

Manel Joseph fa 50 estius que canta, i per això presenta un nou àlbum que commemora els 50 anys d’ofici musical.

Ho fa amb el sentit musical, elegància i bon gust que sempre l’han caracteritzat; i amb una sonoritat quasi acústica que acompanya la varietat d’estils que ha practicat des dels començaments. 50 estius reuneix retrats d’una trajectòria que inclou especialment els 44 anys com a cantant i impulsor de l’Orquestra Plateria. El concert serà una festa d’aniversari d’una de les veus més celebrades de la música catalana.

MAGALÍ SARE

DIUMENGE 3 DE MARÇ. HARLEM JAZZ CLUB / 19 H / 9 – 12€

PRESENTACIÓ DE DISC – Cançons d’amor i dimonis

47magalisare_120

Magalí Sare, acompanyada del mallorquí Sebastià Gris, ens presenta les cançons del seu primer projecte com a líder.

Una líder posseïdora d’una veu amb diferents timbres, capaç de fer-nos viatjar cap a indrets inesperats. L’àlbum –Cançons d’amor i dimonis– és un recorregut per l’amor, la decepció, la destrucció i l’esperança. A Sare la coneixereu, a més, per ser la veu del disc Estómac de Clara Peya o per formar part del Quartet Mèlt, del qual n’és la soprano.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*