57è Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas

57è Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas
15/01/2020 Redactor

La 57a edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas se celebrarà del 15 al 20 de gener de 2020. Aquest novembre començaran les audicions preliminars que tindran lloc en els principals teatres d’òpera del món, com el National Centre for the Performing Arts of China (Beijing), Teatro alla Scala (Milà), Staatsoper BerlinThe Metropolitan Opera House (Nova York), San Francisco Opera (EUA) Opéra National de ParísRoyal Opera House Covent Garden (Londres), Bolshoi Theatre of Russia (Moscou), Teatro Real (Madrid) i finalment el Conservatori Superior de Música del Liceu (Barcelona).

El Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas va ser fundat l’any 1963 per Jacint Vilardell en memòria del tenor català Francesc Viñas, aquest concurs s’ha consolidat com una de les competicions més importants del món de l’òpera, l’oratori i el Lied, on participen cada any joves cantants d’arreu del món.

Per facilitar la participació i acostar el concurs als cantants d’altres països, el Gran Teatre del Liceu té un acord amb els teatres d’òpera de Madrid, París, Londres, Berlín, Milà, Nova York, Los Angeles, San Francisco, Pequín i Moscou per celebrar-hi proves preliminars.

La prova final se celebrarà cada mes de gener al Gran Teatre del Liceu, així com el Concert Final amb els premiats, acompanyats per l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

Els premiats, a més d’obtenir els Premis Oficials, obtenen altres guardons com borses d’estudis i contractes per a actuacions a diferents teatres i festivals.

En el marc de la col·laboració entre el Liceu i el Teatro Real de Madrid, els guanyadors dels premis principals del Concurs participaran en el “Concert dels artistes guardonats a la 57 edició del Concurs Tenor Viñas“, que tindrà lloc el 22 de maig de 2020 al Teatro Real de Madrid.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*